2021-04-01 12:16:48• hírek • Bede Emőke

Szatmárnémetiben fogták el az embercsempészt

Képünk illusztráció. Forrás: politiadefrontiera.ro
Képünk illusztráció. Forrás: politiadefrontiera.ro

A Korrupcióellenes Főigazgatóság és a Vâlcea Megyei Törvényszék mellett működő ügyészség elrendelte annak a házi őrizetben levő férfinak a bíróság elé állítását, aki ellen nemrégiben migránsokkal való emberkereskedelem miatt indítottak bűnügyi nyomozást.

A nyomozás során gyűjtött bizonyítékok szerint 2021. március 3-án a bíróság elé állított férfi arra a helyszínre irányította bűntársait, ahol két, Irakból származó állampolgárt kellett átvegyenek és átjuttassanak az országhatár másik oldalára. A fő vádlott telefonon küldte el a legfontosabb információkat: az érintett helyszínek pontos koordinátáit, a két migráns fényképét, illetve pontosította azt is, mekkora összeget kell a migránsok kifizessenek a „szolgáltatásért” cserébe - az anyagi haszon benvándorlónként 150 és 1000 euró közötti összeg volt.


Azzal azonban nem számoltak, hogy a hatóság emberei ezen a napon le fognak csapni a banda autójára. A rajtaütésszerű akció során sikerült elfogni az illegális bevándorlókat és kísérőiket, az esti órákban pedig elkapták a műveletet irányító fő vádlottat is. A Szatmárnémeti területén feltartóztatott férfit első körben 24 órára vették őrizetbe, majd elrendelték vele szemben a házi őrizetet is.


A Korrupcióellenes Főigazgatóság tájékoztatása szerint az ügyész a kísérőkkel vádalkut kötött. Ennek jegyében az egyik, Vâlcea megyei férfira 2 év felfüggesztett börtönt kért, a másik, Szeben megyéből származó személyre pedig 2 év és 6 hónapot, szintén felfüggesztve. A fő vádlott ítélete még várat magára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: